18/4/08

La gran "famiglia" socialista

Quantes vegades no hem sentit una Chacón, un Montilla o un Zapatero adreçant-se a la "família socialista", congratulant-se pels èxits d'allò que en diuen la "família socialista"? Sempre m'havia intrigat aquesta tendència a vincular la sanguinitat a la política i, innocent de mi, mai no vaig gosar sospitar que tot plegat podia venir d'una concepció de la família més lligada a la visió de la Itàlia meridional, la Itàlia de la mozzarel·la de búfala intoxicada, la tarantella i la vendetta.

Doncs bé, aquests últims dies ho he vist clar com un dia d'estiu a Palerm: els socialistes, quan s'omplen la boca del mot "família", s'expressen en termes literals. Família, és a dir, marit, muller, germans, germanes, fills, filles. Ah, la família, aquesta gran institució! Fa ben poc s'ha conegut el nomenament d'un tal Antoni Fogué com a president de la Diputació de Barcelona, en substitució del gran Celestino Corbacho, flamant nou ministre. El senyor Fogué (n'adjuntem CV), com a bon socialista, no té altra feina coneguda que la de viure enganxat a l'administració pública des dels 25 anys i segurament el seu màxim mèrit professional és haver-se casat amb Manuela de Madre. El particular "cortijo" en què els socialistes han convertit el país (amb la inestimable col·laboració de qui tots sabem) no deixa d'oferir-nos interessants notícies cada setmana. El PSC remena les institucions com qui fa endreça i inventari al magatzem de la botiga: aquí hi col·loquem aquesta caixa, allà hi desem aquest sac, aquests paquets han caducat i s'han de llençar...

Un altre que tot sovint parla de la "família socialista" és Montilla, un altre funcionari de carrera que ha fet tots els papers de l'auca: regidor, alcalde, president de diputació i... bé, l'abordatge final ja el coneixem tots. Però la vida de la família socialista és dura i les lletres de la hipoteca i les quotes del col·legi alemany s'enfilen força, a banda de contingències extraordinàries pels estralls d'una nit de bogeria, cosa que obliga a fer sacrificis, com ara optar per la pluriocupació. I és que el compromís ciutadà d'Anna Hernández, la dona de Montilla, és tan ferm i decidit que accepta cristianament assumir les obligacions de fins a una desena de càrrecs públics. El més sucós, sens dubte, és el de presidenta de l'àrea d'infrastructures de la Diputació de Barcelona, pel qual percep, atenció, 94.000 euros anuals. De la resta, probablement mai no sabrem quan ingressa cada mes, ja que aquesta llei impedeix cobrar més d'una nòmina per càrrecs públics, però no especifica conceptes opacs com les "dietes" o els "complements".

En aquesta glossa del valor de la família no voldríem oblidar personatges que amb tanta vehemència han enaltit aquest digne principi, com ara els germans Maragall, els germans Nadal (amb el rècord absolut i imbatut de cinc germans col·locats a l'administració) o la família Saura-Mayol. D'això, en terminologia empresarial, també en dirien "generar i aprofitar sinergies".

No deixa de ser un punt trist que mentre els d'una banda ens barallem per minúcies i per decidir quin dia i quin any hem de celebrar el referèndum d'autodeterminació i si el nou Estat serà una república o un protectorat, els de l'altre costat tinguin les coses tan clares i una visió tan diàfana i directa del sentit de la política. Fóra bo que algun dia ERC i CiU deixessin de fer el préssec i es dediquessin a governar el país, que ara com ara està en mans d'autèntics saltamarges i bandits de carrera. Els socialistes no és que fiquin la mà a la caixa, sinó que hi entaforen tot el braç, i a hores d'ara ja l'hi tenen tan incrustat que caldrà empènyer molt fort per fer-los-en fora. Si l'administració catalana, la que financem entre tots, és un cos amb una salut més aviat malaltissa, el primer que convindria fer és fer-ne fora totes les llagastes de la "gran família".

44 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola veig que has estudiat el tema amb profunditat.
Parles de families? fes memoria, la dona d´en JORDI i la seva empresa GARDENTONA per ej.
CIU a estat uns cuants anys portant el desti del pais,i amb sembla que queixar-te de tal o cual carrec cuan presisament els teniau tots, i els repartiau arbitrariament, home una mica de nivell, perque sino es nota molt el tufo antisocialista.
En cuant el que dius amb despreci de la familia socialista, com algo clarament negatiu donç be son opinions, pero tambe amb cercles politics es parla de la familia que precisament no es model de convivençia, convergencia per una banda i unio per l´altre.
Totom sap el dessitg d´en duran a ser ministre, i no ho es sencillament perque no han arrivat a un acord, perque segur que parlariau amb altres termes.
I per acabar el que dius de ERC i CIU, per part de CIU ja hi ha un intent de apropar posturas, la aparicio d´en colom es una, el que no se si s´ha calculat es que aquest senyor va dividir el partit, i possiblement no sigui ben rebut. Segons tinc entes i es va dir, va martxar del pais per presions i amenaçes de militants de ERC, no se si es bona estrategia. I per acabar ERC de moment es part del gobern de catalunya formant part del tripartit, no descartis un futur bipartit CIU-PSC, i ja et dic que no es descabellat ja que CIU es pactista i proves evidents hi han al llarg de la historia.

joliu ha dit...

Indignant el currículum d'aquets senyor, comença dient que està casat amb dues filles!
Això és poligàmia! Totes les dones són filles, però el que no pots és estar casat amb dues alhora!
Ara, si diuen que són filles per que són menors, aleshores, a més a més és pederàstia! Quin paio.

O pitjor encara, potser està casat amb dues filles que són seves, això ja és pecat capital!!!

...
Pot ser és que no saben ni redactar i volien dir que està casat i que té dues filles.... però això no em sembla un fet prou rellevant per aparèixer en un currículum... a no ser siguin filles de Madre.

Unknown ha dit...

resposta a Joliu.

Molt bona la teva ironia ho reconec.
En cuant a que siguin filles de madre tambe et dire, que encara que ho dius en castella es obvi que es aixi.
I el tema de la pederastia, a part que es un comentari desafortunat, et dire que es un delicte acusar o dir un bulo sense proves.
I enquant al tema del pecat capital, jejeje..... si ets agnostic el passes per el forro del que penja, amb tots els respectes.

Anònim ha dit...

Aquest retall de tres comentaris a l'article de l'Avui, 'Corbacho 'versus' Montilla' va dedicat a l'Abel (noia, oi?), i serveix per assenyalar, simplement assenyalar, alguns dels tripijocs i les mogudes que es veu que són el pa de cada dia en totes, TOTES, les intitucions on governen els psoesociallestos. També recordar-li a l'Abel (noia, oi?) el gran augment que ha experimentat els nomenaments a dit de càrrecs de confiança, guàrdies de korps i gabinets diversos que el govern del montillometrisme i el tristpodrit acumulen a l'esquena, comparat amb el conjunt de càrrecs que va nomenar els de CiU durant tots els anys EN QUÈ van gobernar. De tota manera, ja sabem que a qui no vol veure, ja li pots ensenyar les evidències, ja, que les negarà totes una per una.

I, ara els comentaris a què al·ludia al principi.

XXX 19.04.2008, 21:17
T. C. Ja es deia per qui, pel funcionariat de l'ajuntament de l'H. Ho sabiem tots. A més massa familiars i afins "al partit" s'havien colocat i recolocat darrerament. I també que no es fa res fins despres de juny, es veu que lo del tripartit ningu ho te clar i ens tenen en standby (als funcionaris de l'ajuntament).

T. C. 19.04.2008, 20:34
I tu com ho saps, Cantimplora?

Cantimplora 19.04.2008, 16:53
Tothom al PSCPSOE sabia que Corbacho se n'anava. Per què? Perquè poc temps abans ja havien fel l'operació de recol•locar el marit de la tal Martín, càrrec de confiança de l'ajuntament de l'Hospitalet, a la Diputació, perquè era massa descarat tenir-lo en un consistori presidit per la seva dona. I, el Cruanyes munta tot el seu discurs en l' equívoc d'ignorar l'operació Corbacho. Quines fonts consultes, nano? Visca els informadors desinformats i manipuladors.

RCM

Nahmànides ha dit...

Joliu,

Booona, la teva! La veritat és que amb 55 anys presentar aquest currículum ja té delicte. El més curiós és que el pengin públicament, per a major mofa de l'interessat.

Abel,

A veure si ens entenem: no sé per què fas servir la segona persona del plural per parlar de CiU, "vosaltres". Jo no sóc de CiU, ni d'ERC, ni de ningú. Ara bé, ja té nassos que em diguis que "teníeu tots els càrrecs". Home, mentre CiU presidia la Generalitat, el PSC governava a totes les altres institucions. I té gràcia que parlis de repartir arbitràriament, precisament quan aquest és el tema del post que he penjat.

I fa una mica de peneta que em treguis això de Garden Tona. Que tenia algun contracte amb la Generalitat? Ui, quin delicte, segurament deu ser millor col·locar mitja família a l'administració, sense oposicions, sense títol, i amb sous milionaris. No sé ni com tens la cara de venir a justificar res.

Ah, i antisocialista, doncs sí, aquí sí que m'has enxampat. Sóc profundament i manifestament antisocialista o, més aviat, antisociatista, que no és ben bé el mateix. Gran part del descrèdit i de la pestil·lència de la vida política catalana és per obra i gràcia dels tripijocs i les màfies dels clans socialistes, en la majoria de casos autèntica púrria indocumentada i arribista sense el més mínim compromís cívic (per no dir ja nacional) i que no té cap altra voluntat que ocupar el poder pel poder i que, per no tenir, ni tan sols pot acreditar una certa capacitat de gestió. Suposo que dec ser antisocialista, sí...

Unknown ha dit...

Hola anonim, encara que amb la identitat tapada sospito qui ets.
Et felicito per el to critic, pero sobretot per no insultar, i aixo vol dir que es pot parlar sense tensionar que ja es molt, i jo o agraei-xo.
Verdaderament creus que totom a tots els partits, estan d´acort amb les directrius que es marcan?, jo per ej, no estic d´acort amb el nomanament de la maleni, no estic d´acort amb no tenir grup propi al congres, pero la correl.lacio de forçes dins el partit encara no ens permet tenir el que volem.
I aixo no em fa deixar de creure en el meu partit, igual que a tu el enfronament entre en MADÍ i el PARE sobiranisme al CDC no provoca amb tu cap contradiccio.
I al que dius del carrecs, la llista es enoooooooooormeeeeeeeeee per part de CIU, com d´altres partits.
I ja veus torneu a parlar de catalunya sense projecte clar.
Per una part els sobiranistas (del tot legitim encara que no ho compartei-xo), per altre part el projecte nacionalista no sobiranista del cual molts catalans el compartian (vease Justo Molinero and Cia), a mi m´agradaria que en parlesieu en vers de deixar anar la berborrea continua contra el projecte federalista del PSC, que per altre part es bastant clar.
Altre punt interesan es la poca autocritica que teniu en vers el vostre projecte politic, ja sabeu que al radicalitzar el vostre missatge ja no sou considerats tant moderats?amb lo cual ja no teniu el recolzament que en altres temps tenia CIU.
Ja veus amb respecte et dic que home o dona,poso el meu nom, i tu anonim? de que tens por?, que no vols que la resta del mon sapigue qui ets?, no se posiblement en el fons no estiguis del tot segur del teu color politic i per aixo no et conve que es faci public, no seras un ex-militant del PSC?
jejeje, es broma.
SALUT

Nahmànides ha dit...

Només un apunt, Abel:

Posar un nom de pila i prou, sense bloc, sense cognoms i sense res més té el mateix valor que dir-se anònim, penso jo. I que consti que no hi estic en contra, jo mateix prefereixo l'anonimat, però no em sembla que tampoc siguis un paradigma de transparència.

D'altra banda, això del projecte federalista del PSC m'interessa: em podries concretar una mica com penseu materialitzar-lo? Gràcies.

Unknown ha dit...

Per tu joliu.
Nomes dir-te que la memoria quan un esta a l´altre banda es la primera victima, dius que ets anti-socialista, jo soc anti-res, tambe dius que no ets de ningu, jo no ho tinc tant clar pero bueno si tu ho dius sera veritat.
El pitjor verí per la democracia es el revantxis-me, si per el que sigue tu estas dolgut amb el socialisme, per algo sera......
Volies algun carrec i no el vas aconseguir?
No se, en quant a GARDENTONA, jo he treballat al ram de la planta saps, i hasta aki puedo llegar.

Agraei-xo de totes totes, la teva correccio en les teves paraules.

Unknown ha dit...

a tu nahámanides.
soposo que esta ben escrit.
1º abel es el meu nom real.
2ºIgual que el projecte de ERC per fer una consulta popular es una fita a mitg plaç, el projecte federalista es a llarg plaç, i perque?, donç perque primer em de tenir molta mes força al PSOE, i que vol dir aixo, donç que necesitem mes vots.
3ºHa Espanya hi han 2 formacions que estan al 100 x 100, i son PSC i PSE, i son prou garantia.
4ºNo tant sols necesitem mes vots, sino que posiblement necesitarem el concurs de altres forçes politicas, CIU, ICV, ERC, el PP dubto.
5ºCreuras que el que estic posan es una contradiccio pero tot va pas a pas com en tot a la vida, i a la politica mes. i pregunto; Seria el federalisme una porta oberta perque en el futur arribes la independencia? deixo la pregunta a l´aire.
6º I per acabar, el PP no esta per la labor, i per tant encara que no t´agradi lo mes proper que teniu a catalunya per aconseguir mes autogobern es el PSC.
O aixo, o ja diras com perque hi han sectors molt anti-catalans en tots els ambits de la vida politica, economica, social, i d´esglesia.. A la resta d´Espanya hi ha molt ranci, inclos algun personatge del PSOE, i aixo no ho nego, pero a part d´en puig, al CDC tambe hi han alguns rancis, i sino que li preguntin al mateix PUIG.

Nahmànides ha dit...

Abel,

Vosaltres, els sociatistes, com que esteu acostumats a adreçar-vos a imbècils, us acabeu per creure que tots ho som, d'imbècils, pel que veig. Això del federalisme i el PSC/PSOE, com a discurset per vendre motos està molt bé, però jo t'he fet una pregunta concreta, i per tant espero una resposta mínimament concreta: com es materialitza el projecte federalista de què parles? Vull algun exemple, alguna cosa.

I d'això de Gardentona, em sembla molt bé que hagis treballat al ram de la planta. Jo també tinc plantes a casa. El que et pregunto és quines acusacions fas a CiU per aquest afer. Jo, pel que fa als socialistes, aporto dades: nomenaments a dit, sous escandalosos, acumulació de càrrecs, nissagues familiars col·locades a l'administració. Això són fets. Quins són els teus?

Per cert, s'escriu Nahmànides.

Unknown ha dit...

Agrairia que presentessis denuncia a la fiscalia anticorrupcio presentant aquestes dades.
Aviam si es veritat?, i si et donen la rao donç aplaudire.
I enquant al projecte federalista, o millor dit, els passos primers que han de passar per aplicar-lo, no se on as perdut el fil, pero sense consens al PSOE, no hi ha estat federal, ho has enteç?, o no t´enteras.
A la resta d´espanya per molt que guanyin, CIU,ERC, i tots els partits independentistes que vulguis, (perdo CIU es sobiranista)
no es pot fer res sense el recolzament de un partit majoritari, com el PSOE.
I aqui entra la feina del PSC i del PSE i posiblement els gallecs.
I per molt que no us agradi, el PSOE es el unic partit una mica receptiu a demandas de major autogobern, o deberas penseu que si pacten amb el PP tindran mes?,
durant la presentacio del nou estatut a madrid, ja va quedar clar que sols no es poden fer les coses, es necesitan consensuar posturas amb la resta de partits l´estat, i si tu no veus aixo es molt preocupant. I torno a dir, la millor força que tenim els catalans es la unitat,per aconseguir fites.
No espero que em donis cap rao, no ho entra als teus plans, pero tu em dius que expliqui com es pot asolir el federalisme, jo he donat la meva opinio, per a tu mes valida o no.
En camvi tu no as explicat com aconseguir la sobirania, independencia o lo que vulguis, i no em diguis que algu pujara al balco de la generalitat proclaman res, perque aixo es imposible sense el concurs de tots els catalans i alguns espanyols.

Nahmànides ha dit...

Ah, és clar, el PSC i el PSOE són coses diferents, que no me'n recordava. En tot cas, continues sense respondre la pregunta: quin és el projecte federalista del PSC, amb el qual se suposa que ha de convèncer el PSOE? Deu ser, com tu dius, que "no m'entero" o que perdo el fil. La veritat és que no ho acabo d'entendre: si sou taaaan federalistes, com és que vau presentar mil i una esmenes a l'Estatut aprovat pel parlament el 30 de setembre de 2005, un estatut que ni tan sols plantejava un canvi de model cap a un estat federal? Com és que vau retallar aquell estatut, si sou taaan federalistes?

I per cert, jo en cap moment no he pretès explicar a ningú com hem d'arribar a la independència. La diferència és que jo parlo d'un desig, un projecte pel qual ara com ara no treballen ni ERC ni CiU, i així ho expresso.

Tu, com soleu fer els de la teva mena, confons desig amb realitat. Potser a tu t'agrada sincerament la idea de l'estat federal, no tinc perquè dubtar-ne, però el PSC no fa res, absolutament res, en aquest sentit. I si no, et repto, com ja fa estona que et demano, que em diguis què ha fet el PSC EN TOTA LA SEVA HISTÒRIA per avançar vers l'Espanya federal.

Ah, i no em responguis dient a veure què han fet CiU i ERC per la independència. Ja t'ho responc jo: de moment, res. Han fet altres coses, això sí.

I, com dius tu, no, no et donaré cap raó, entre altres coses perquè, com a bon socialista, només fas que fugir d'estudi i no respondre cap de les meves preguntes, tot i que ja sé que no tens cap resposta.

Ah, i la unitat entre catalans, entesa a la socialista, ja te la pots confitar i bon profit et faci. Tots units, esclafats sota la bota socialista i espanyola, però ben units, això sí.

Unknown ha dit...

Et continuo agrain el teu to,gracies.
I cuan dic que han d´haber uns passos previs, si que ho has enteç? espero que si.
Despres, aqui a catalunya tenim una particularitat, i no es altre que pactar, per ej al senat el tripartit va agafadet de la ma, i que vol dir aixo? donç que van a una en lo que respecta al senat, i que vol dir aixo? donç que juntets suman majoria d´afinitats a catalunya, i que vol dir aixo? que catalunya esta majoritariament representada.
Aquesta es la essencia de la democracia.
No dones ni els 100 dies de gracia per demostrar reeeeeees, anem be, com ja saps es la primera vegada en democracia que te un partit de catalunya tants diputats com a minim deixa que demostrin.
Per cert no se si ho dius amb despreci, espero que no!!!!, pero als de la meva mena tant sols pensan diferent que tu, res mes.
Al tema de la escalfor de la bota, nomes dir que tant sols el PP no la a fet servir, la resta de partits en un moment ho altre s´han "arrimao" al socialisme habiam que pillaban.
parlas de las esmenas, ja se que no ets de CIU ni de cap partit, pero a la taula no hi habian els altres partits de catalunya? tambe van signar tot aixo, despres en mas per guanyar notorietat,
i torpedinar el tripartit, va fer un acort amb ZP, i va proposar i aixo s´ha dit, fer una socio-vergencia i ser el president de la generalitat, a camvi de desbloquejar el estatut, aixo que dic es tal cual se ha contado.
I ara anem al tema del federalisme, PSC-PSOE tenen molta feina per endevant, costa moure les coses, o jo he dit en algun moment que sera facil?.
La federacio d´estats d´espanya tard o d´hora sera una realitat,
tant sols hem de deixar que tot es col.loqui al seu lloc.
I per acabar et dire que la politica aixeca passions, pero mai s´ha de insultar, ni agredir amb la paraula, a mi em sorpren algunas coses que he llegit, m´he adonat que no es el pais madur que em pensava viure. Son llastimosas totes les coses que ha catalunya li han passat els ultims temps, ens han dit de tot, fora del nostre pais, i no entenc com entre nosaltres tambe hi han aquestes actituts.

Nahmànides ha dit...

Bé, espero no caure en l'insult, i em sembla que no ho he fet adreçant-me a tu, però vaja.

Quan parles de "nosaltres", no sé a qui et refereixes. El PSC, o el PSOE, que ve a ser el mateix, per a mi és "ells", i si tu t'hi identifiques, cosa que em sembla molt respectable, també ho fas amb "ells", amb els enemics de Catalunya. De vegades les coses són tan senzilles com això. Tu pots triar a quin bàndol estàs i no estic parlant de partits, sinó que cal alçar la mirada i tenir una visió més àmplia: jo puc criticar CiU, ERC i qui faci falta, però sempre estaré a una banda, i el PSC sempre ha estat, i sempre estarà, a l'altra, a la banda d'Espanya.

I mira si m'ho poses fàcil: quan vam anar a Madrid a negociar l'Estatut, un cop al Congreso, els negociadors del PSC no es van asseure a la banda de Catalunya, on hi havia CiU, ERC i ICV, sinó que es van asseure a la banda dels amos, a la banda d'Espanya, que és on voluntàriament han volgut estar sempre. A partir d'aquí, tot el que va passar amb l'Estatut va ser una lamentable baralla de galls entre CiU i ERC, PERÒ no oblidem que a l'altra banda s'ho miraven, plegats i juntets, el PSC I EL PSOE.

Com t'he dit abans, en tota la seva història el PSC no ha fet res, absolutament res, ni des del govern, ni des de l'oposició:

a) Ni per l'avenç nacional de Catalunya
b) Ni per la construcció d'un estat federal
c) Ni pel concert econòmic

Segueixo? I què et fa pensar que algun dia s'hi posarà? És una qüestió de fe?

La línia està ben marcada, i qui no la vulgui veure simplement és cec: a una banda hi som els que defensem Catalunya, des d'un partit o d'un altre, o des de cap partit, o cadascú a la seva manera; i a l'altra banda hi ha els que defensen Espanya, i entre ells hi ha el PSC i el PP.

I sobre això que s'ha de comptar amb el PSOE, pactar, formar majories i altres collonades, em sembla que ja ha quedat clar que qui no compta amb nosaltres precisament és el PSOE. Ni el PSOE, ni el PP, ni ningú: aquesta mena d'idil·li que els socialistes d'aquí insistiu a mantenir amb Espanya és una història d'amor no correspost, és la història d'un enamorat sense orgull ni dignitat que s'arrossega darrere de la seva estimada o estimat i només en rep que improperis i desenganys. I malgrat tot, hi insistiu.

Ah, si notes menyspreu, em sap greu, però em costa de reprimir quan es tracta de dialogar amb qui defensa el col·laboracionisme i la submissió més reptil.

No heu tingut prou ocasions per veure de quin peu calça el PSC? Parles de 100 dies de gràcia? N'heu tingut 1.000, gairebé 10.000 per fer alguna cosa de bo per Catalunya, i no n'heu aprofitat ni un!!

Unknown ha dit...

Es la teva opinio i la respecto.

Tambe tu m´ho has posat força be, amb parles dels que estan a favor de catalunya o d´espanya.
1º no em coneixes prou per cualificarme com espanyolista, soc catala de moltes generacions, i lo unic que em diferençia de tu es el meu color de partit.
jo crec en un estat federal, i tu en un estat independent, pero ni tu, ni jo, som millors catalans per les nostres ideas.
I et torno a repetir, la aspiracio del PSC es tenir grup propi al parlament, i tot va pas a pas.
2º Si algo amb tira enrere a l´hora de votar a un partit independentista, es precisament la mania que tenen amb crear catalans de primera i de segona, perque quant jo dic que mireu al vostre costat no us adoneu que tenim, andaluces, extremeños, castellanos, gallegos,asturianos etc, sense comtar amb, sudamericans,del marroc, paquistanies, xinesos, gent d´europa de l´est etc..., i tot aquest cabal de gent que soposa un bon grapat d´afinitats, tambe seran catalans de ple dret en el seu moment. On pensan fer encaixar els partits sobiranistas-independentistas tot aquest fluxe de gent?, jo nomes veig un partit per la labor , i es el psc-psoe.
I aixo si que es una pura realitat de catalunya, i tot el que he dit va a parar a la opcio mes realista i integradora, i no es altre que aconseguir un estat federal per reunir totes les afinitats.


I per ultim dir que no es possible de momemt la independencia, ni te força ERC, ni te prOu rellevancia ara per ara CIU, i una revolucio, o guerra d´independencia, o un pronunciament de facto de ningun partit proclaman l´independencia arrivaria a bon port.

I et puc assegurar que ninguna ideologia ha de provocar mai cap patiment a ningu, per molt legitima que sigui.

Nahmànides ha dit...

Ser català de més o menys generacions no impedeix ningú ser espanyolista, i em sembla que això a hores d'ara ja és una cosa ben sabuda. De la mateixa manera que pot ser catalanista com el que més una persona nascuda a l'estranger o de pares immigrants. Els orígens no són importants aquí, estem parlant de sentiments.

Això dels partits independentistes i els catalans de primera i segona és una gran mentida, una més. Ja sé que tens per costum no respondre les preguntes, però et demanaria en què et bases per afirmar això. Si precisament per alguna cosa s'ha caracteritzat el catalanisme és per la voluntat d'integrar.

Ah, i això que el PSC vol tenir grup propi a Madrid, encara no puc parar de riure... I quan serà, això? La setmana dels tres dijous? El dia que les vaques volin? S'han de sentir unes ximpleries... El PSC tindrà grup propi el dia que vulgui, i no en té perquè fins ara no ha volgut i, segons Corbacho, ja li està bé com està ara, o sigui que més clar no t'ho poden dir, company.

Unknown ha dit...

EL DIA QUE NO US CONSIDEREU EL CUL DEL MON.
HI HAN MOMENTS QUE S´ARRIVA AL FINAL D´UNA CONVERSA, I ARRIVAT EL MOMENT.
EL QUE POSA ETIQUETES COM, ESPANYOLISTA HO CATALANISTA, SENSILLAMENT DIVIDE-IX, PER MOLT QUE HO VULGUIS ENMASCARAR.
JO NO DIVIDEXO NI RESTO, SEMPRE SUMO, I AIXO ES EL QUE S´HA DE FER, TU I JO ESTEM ALLUNYATS EN LA NOSTRA IDEA DE PAIS, FINS QUE 3ELS INTERESOS POLITICS SIGUIN DIFERENTS, I PER TANT ARA HI HA EL TRIPARTIT AMB ERC , ALTRE DIA EL BI-PARTIT AMB CIU, I NO HI HA MES QUE EL IDEAL DE CADA VOTANT.

Nahmànides ha dit...

Aquí ningú no posa etiquetes, cadascú se les posa: hi ha partits que treballen per Catalunya, i n'hi ha que ho fan per Espanya. I els partits que treballen per Espanya són espanyolistes. I punt. El PSC ha tingut l'ocasió de demostrar el contrari i no ho ha fet, i per tant no hi ha res que m'ho faci desmentir.

Em sembla lamentable que no hagis tingut la dignitat de mirar de respondre cap pregunta. Potser eren massa difícils, no ho sé. En tot cas, i aquesta serà l'última, m'agradaria que em responguessis aquesta:

Què ha fet el PSC per Catalunya?

I això val tant per ara, pels 5 anys que porta al govern, com per tots els anys que va ser a l'oposició, i també pels diputats i ministres que ha tingut a Madrid en els darrers 30 anys.

Què ha fet el PSC per Catalunya?

Si ets incapaç de respondre aquesta pregunta, no sé com encara véns a parlar de catalanisme, federalisme i altres coses per l'estil.

Salvatore ha dit...

Deixeu-me dir al meva.
El PSC és un partit espanyolista, ho ha demostrat sempre en les seves actuacions, això no és ni bo ni dolent, és una manera de veure les coses i actuar en conseqüència, res més.
Però intentar enganyar a la ciutadania dient que el PSC és un partit catalanista, és del tot inaceptable, és mentir descaradament.
Però pitjor és posar-se davant les càmeres de televisió en plena campanya electoral, en un plató exterior tocant a la vora del riu Ebre i dir, davant de tothom, que el PSC no tocarà mai una gota més d'aigua del riu i en menys d'un mes aprovar un transvassament i sense immutar-se, que ja vindrà el sr Zaragoza a desmentir-ho tot i que la culpa és de CiU.

Aquesta és la manera d'actuar del PSC, la mateixa en els darrers 30 anys

Unknown ha dit...

P.D.

CUAN NO ES VOL ESCOLTAR, ES MILLOR NO PARLAR.
EL PSC ES EL QUE ES I PUNTO, I QUE A TU O D´ALTRES NO US AGRADI ES CIRCUNSTANCIAL, AL FINAL NO CONVENÇERE A NINGU DE VOSALTRES, NI TAMPOC ES EL MEU DESITG.
A MI NO EM CONVENÇERAN MAI NI:

ERC-HAN ESTAT AL PODER I ESTAN, I LA SEVA CRISI BE A PARTIR DE LA CASTANYA QUE S´HAN FOTUT A LES GENERALS, " VOLIEN TENIR GRUP PROPI PER PODER SER DECISSIUS A ESPANYA", ELLS SABEN QUE SENSE ESPANYA, RES DE RES.

ICV- ??????????? NO PUC OPINAR.

CIU-EL GIR SOBIRANISTA ELS HA FET PERDRE VOTS, FELIP PUIG HA PERDUT FORÇA DAVANT D´EN MADÍ QUE ES MODERAT.

UNIO- AMB VOLEU DIR QUIN PERFIL SOBIRANISTA TE EL SOCI DE CONVERGENCIA? ABORTAMENT, ESGLESIA, ETC ETC ETC, I AMES HA VOLGUT SER MINISTRE AMB PSOE.

JO TINC UNA EDAD JA, I EL GIR SOBIRANISTA AMB EN JORDI, NI ES COMENTAVA EN PETIT COMITE.

I ARA APORTEU VOSALTRES EL VOSTRE CAMI A LA INDEPENDENCIA, ESTIC ESPERANT LA VOSTRE CONTESTA AMB INTERES, I TANT SOLS PER UNA COSA.

PERQUE NO HI HA CAP PARTIT SEPARATISTA, NACIONALISTA,INDEPENDENTISTA O SOBIRANISTA, QUE TINGUI ELS SANTS COLLONS DE PRESENTAR UN FULLA DE RUTA EN AQUEST SENTIT.
TANT SOLS I AMB LA BOCA PETITA ERC, HA PROPOSAT UN REFERENDUM AL 2014.
SE QUE TENIU ANSIA DE UN PAIS INDEPENDENT, PERO NO EM DEMANEU A MI, UN FEDERALISTA, QUE DONI EXPLICACIONS SI ELS VOSTRES PARTITS NO FAN LA SEVA FEINA.

I A TU SALVATORE.

NOMES DIRTE QUE SI NO HI HA AIGUA
EL MES DE SETEMBRE,EL PRIMER QUE FARAS SERA PROTESTAR CONTRA EL TRIPARTIT, I ARA NO HO PODRAS FER.

I SALVATORE PER ACABAR NOMES DIRTE
QUE CUAN INTERESSA, HASTA UN PAK DE 6 AMPOLLAS DE FONT-VELLA ES UN TRASVASSAMENT.

PER TANT, TOTS TRANQUILS, US PODREU DUTXAR, RENTAR EL VEHICLE, AIGUA BONISSIMA DE LA AIXETA.
TOT UN LUXE.

HA SIGUT INTERESANT PARLAR AMB VOSALTRES, GRACIES.

SI VOLEU PARLAR DE FEDERALISME. DIRIGIU-VOS A LA CENTRAL DE MATARO QUE DE BEN SEGUR US POSARAN AL DIA.

Anònim ha dit...

El PSC és el que calgui per entabanar a quatre babaus, per amagar el que realment és i que no es ven bé a Catalunya, espanyolistes de pedra picada.

100 dies diu?. Però si portan 30 anys fent el mateix!!

Federalistes?... n'hi havia un, un tal Pasqual Maragall, i el varen fotra fora ells nateixos.

Gardentona... sempre el mateix, provan de tapar la evidencia amb insinuacions... com el 3%.

I si, hi ha catalans bons i dolents, i tant que si!, els que posen el pais al servei d'un altre pais, els que volen enllestir la feina començada per Felip V, per molt catalans de socarrel que siguin, son els dolents. O és que en Vidal Quadras no és catalá de socarrel?

Nahmànides ha dit...

Abel,

Suposo que les majúscules són crits, o sigui que veig que marxes fent picar la porta. Bé, ha estat una conversa agradable. Al final, veig que hem arribat a un acord. Dius:

"EL PSC ES EL QUE ES I PUNTO"

Exacte, és el que és. I com que tu no m'ho pots o no m'ho vols definir, ja t'ho dic jo (i copio d'en Josep):

"El PSC és el que calgui per entabanar a quatre babaus, per amagar el que realment és i que no es ven bé a Catalunya, espanyolistes de pedra picada."

Full de ruta? Sobiranisme? A veure: em sembla ja una mica ridícul repetir-ho, però vaja: els partits catalans no estan treballant per la independència, em sembla evident, igual com el PSC tampoc no està treballant pel federalisme.

Tu et dius federalista, em sembla bé. Jo sóc independentista, perfecte. Per què no vols admetre que el PSC no fa res en aquesta línia, igual com jo admeto que ERC tampoc no ho fa? Veus la diferència?

No estem parlant d'idees, que cadascú té les seves: estem parlant de sectarisme (en el teu cas). Aquí defensem unes idees, una línia, i una altra cosa és el que facin els partits que més o menys ens representen.

Tu, en canvi, defenses un partit, i l'única manera que tens de justificar-ne l'acció és atacant els altres partits. Però que no veus que a mi em deixa fred que critiquis a CiU o ERC?

En fi, sort amb l'Espanya federal.

Unknown ha dit...

jOSEP DE L´EMPORDA.

ON ES EL FULL DE RUTA CAP A LA INDEPENDENCIA I DEIXAT DE ROMANSOS,

OOOOOOON EEEEEEEEEEEEEEEEES!!!!!!!!!!!!

NO HE SENTITR HAN MAS NI A NINGUN CAP DE CIU PARLAR DE INDEPENDENCIIIIAAAAAA!!!!!!!!!!!

NOMES A LAS JNC, VOLS DIR QUE NO US ESTAN VENEN UNA MOTO SENSE PAPERS?

I SI NO A QUEDAT CLAR HO DIC ALTRE VEGADA, NO HI HA NINGU DE CONVERGENCIA QUE HAGI DIT ANEM A DEMANAR LA INDEPENDENCIAAAAAAA.

EN CANVI AL PSC-PSOE SI AN PARLAT CLAR ELS DIRIGENTS EN VERS EL FEDERALISME.

PERO ES QUE NI ELS DE ERC, L´HAN DEMANADA!!!!, TANT SOLS UN REFERENDUM PER EL 2014, NI ELLS ES QUE NI ELLS.

DESPERTEU

Unknown ha dit...

per cert josep del emporda, jejeje, de tots els que han intervengut als diferents comentaris, nomes dirte que fins ara, nomes tu as parlat de bons i dolents.
llastima, la tramontana trastoca bastant, ves al metge.
Per cert qui et creust per dir qui es bo o dolent?
ets el nou gimenes losantos?
no tinguis tanta barra que no ets deu.

Anònim ha dit...

A mi ningú no em ven cap moto, per aixó, malgrat invitacions (que no mèn manquen), no milito en cap partit politic. Milito de catalanista; de la "seba", com es deia avants.

Cert, no veig cap full de ruta cap a la independencia, ni tant sols d'aquells que s'hi proclamen. Ni cap al federalisme, dit sia de passada. Federalisme que ni vull ni hi crec mentres desfederar-se sigui una utopía. Si vols, parlem de confederalisme, que és tota un altre cosa i a la que no em costaria gens afegir-me.

I si, de dolents ni ha, son els del PSC, i no perque siguin socialistes, que és una opció absolutament legítima, sino perque no tenen cap pudor en treballar contra el seu pais, aixó si, sempre disimulant, disfressant-se del que calgui per no apareixre als ulls dels ciutadans com el que son: espanyolistes de pedra picada.

I per acabar, a CiU li veig una part molt positiva, i és que son els ùnics que estan en condicions d'acabar amb el tripartit PSOEcialista de la misèria, i amb aixó, a hores d'ara, ja em dono per satisfet. Més endevant, ja ho veurem.

Unknown ha dit...

SOCIO-VERGENCIA, AQUESTA ES LA CLAU, I NO LA VEIEU.......

I QUE ES TREVALLA DESDE EL PSC CONTRA CATALUNYA, HO TINDRAS QUE DEMOSTRAR, PERQUE NO TU CREUS NI TU.

ERC ESTA TREVALLANT SEGONS TU CONTRA CATALUNYA, ESTAN GOBERNAN JUNTS EL GOVERN, OSTRAS AQUESTA ES NOVA, CUAN HO LLEGEI-XIN ELS DE ERC ES POSARAN LES MANS AL CAP.

CIU VA ANAR A NEGOCIAR A MADRID ENTRAR TAMBE AL GOVERN AMB EN DURAN DE MINISTRE, OSTRAS ALTRE QUE VA CONTRA CATALUNYA, IMPRESIONAN. ET RECORDO QUE ES DE CIU...........

MIRA NORMALMENT ELS PARTITS POLITICS ESTAN FORMATS PER LA CUPULA, QUE EVIDENTMENT VIU UNA REALITAT I ET PUC ASSEGURAR QUE ELS SENTIMENTS SELS PASSAN PER EL FORRO.
I PER ALTRE BANDA ESTAN LAS BASES, QUE SON ELS QUE TENEN COM A PRIORITAT ELS SENTIMENTS, I LA FIDELITAT A LA FILOSOFIA DELS PARTITS.

I AIXO ES TAL CUAL, T´AGRADI O NO, PER TANT TU I JO TENIM UN SOMNI, I SOM LA BASE, I LES CUPULAS TENEN UNA PESADILLA I ES SER PRESONERS DE LES SEVES PARAULES, I EL NOSTRE DEURE ES RECORDAL-SI CONTINUAMENT, I SI NO COMPLEIXEN.NO VOTARLOS.

ENCUANT AL CONFEDERALISME, JA M´HO EXPLICARAS, SEMBLA INTERESANT.
GRACIES

Anònim ha dit...

"SOCIO-VERGENCIA, AQUESTA ES LA CLAU, I NO LA VEIEU......."

Si, també diuen que al llac Ness hi ha un monstre. Quant el vegi, m'ho creuré.

"I QUE ES TREVALLA DESDE EL PSC CONTRA CATALUNYA, HO TINDRAS QUE DEMOSTRAR, PERQUE NO TU CREUS NI TU."

Ho i tat que m'ho crec!! : Ofegament económic de la Generalitat, oposició durant quasi 30 anys a qualsevol millora del finançament, amb el que ha supossat pels ciutadans del pais, LOAPA, convertit Barcelona e una ciutat sense ànima, allunyada del pais...

"ERC ESTA TREVALLANT SEGONS TU CONTRA CATALUNYA, ESTAN GOBERNAN JUNTS EL GOVERN, OSTRAS AQUESTA ES NOVA, CUAN HO LLEGEI-XIN ELS DE ERC ES POSARAN LES MANS AL CAP."

A hores d'ara, als d'ERC ja no els espanta res del que puguin llegir, s'els ha dit de tot, i alguna rahó hi haurá quant es perden 350.000 vots d'una tacada. No es pot enganyar sempre a tothom.

"CIU VA ANAR A NEGOCIAR A MADRID ENTRAR TAMBE AL GOVERN AMB EN DURAN DE MINISTRE, OSTRAS ALTRE QUE VA CONTRA CATALUNYA, IMPRESIONAN. ET RECORDO QUE ES DE CIU..........."

Amb aixó, passa el mateix que he dit abans amb el monstre del llac Ness. Ho haurás de demostrar, mentres, no deixa de ser pura propaganda urdida per les ments pensants de Nicaragua. El carrer vull dir. Perque una de dues: o els del PSOE no tenen paraula o el que deiam, pura retòrica.

"MIRA NORMALMENT ELS PARTITS POLITICS ESTAN FORMATS PER LA CUPULA, QUE EVIDENTMENT VIU UNA REALITAT I ET PUC ASSEGURAR QUE ELS SENTIMENTS SELS PASSAN PER EL FORRO.
I PER ALTRE BANDA ESTAN LAS BASES, QUE SON ELS QUE TENEN COM A PRIORITAT ELS SENTIMENTS, I LA FIDELITAT A LA FILOSOFIA DELS PARTITS."

Criatura... és entendridor!.A can PSC, no saben qué vol dir la paraula "sentiments".

"I AIXO ES TAL CUAL, T´AGRADI O NO, PER TANT TU I JO TENIM UN SOMNI, I SOM LA BASE, I LES CUPULAS TENEN UNA PESADILLA I ES SER PRESONERS DE LES SEVES PARAULES, I EL NOSTRE DEURE ES RECORDAL-SI CONTINUAMENT, I SI NO COMPLEIXEN.NO VOTARLOS."

En primer lloc, una base ho serás tú, jo no soc cap base de res!.En segon lloc jo no tinc cap somni, tinc un malson, es diu tripartit PSOEcialista. Però tot sembla indicar que está greument afectat per la llei de Nuwton, cosa que em satisfá.

"ENCUANT AL CONFEDERALISME, JA M´HO EXPLICARAS, SEMBLA INTERESANT.
GRACIES"

Bé, t'ho explicaré si ens posem d'acord amb el preu.

Unknown ha dit...

VEIG QUE TENS UNA IRONIA BASTANT TREVALLADA.

TAMBE VEIG QUE LA PELA ES LA PELA, PERO NO PATEIXIX TAMBE SOC CATALA, I NI UN DURO PER LA ESTAFA I LA MOTO QUE T´HAN VENUT.

EN FI UNA LLASTIMA, ALTRE QUE NO L´INTERESSA EL DEBAT, TANT SOLS, TOPIKS, TOPIKS, I MES TOPIKS.

DE FET JA ENS VA BE QUE CREIEU EN OVNIS, ESPERITS FANTASMAGORICS, I UTOPIAS QUE NO SE LES CREUEN NI ELS PARTITS MES INDEPENDENTISTAS.

JA T´HE DIT, REALITATS, FULL DE RUTA PER ACONSEGUIR LA INDEPENDENCIA, LO DEMES SON ROMANÇOOOOOOS, I AQUI ESTA LA PENA DEL INDEPENDENTISME, QUE NO HI HA PROJECTE DE CAP TIPUS, TANT SOLS UNA UTOPIA DE LA QUE VIUEN CUATRE, QUE SON ELS CAROD, ELS PUIGCERCOS,
ELS MAS, ELS PUIG, I TANTS COM S´APUNTIN AL CARRO.
I PER ACABAR, DIUS QUE NO ESTAS A CAP BASE, DONÇ NO HO SEMBLA PERQUE A ALGUN LLOC VA EL TEU VOT, DEL TOT LEGITIM EVIDENTMENT.

P,D.

la socio-vergencia es cuestio de temps, tant sols falta la puntilla final, i no es altre que en Colom, un malvingut a la causa republicana faci de mitgençer. Ja veus com cambian les coses de republicá a convergent, "SON TAN VOLUBLES ALGUNS POLITICS".

En fi recorts has siseta, que segons tinc entes encara aguanta.

Anònim ha dit...

La sort que tenen a la famiglia sociata és que hi tenen Caïns i Abels...i un àngel que els hi porta un xai quan cal...amb puntualitat celestial.
El psoe a Catalunya s' ha tornat l' oficina de col.locació pública més gran de l' UE. El més bo d' això és que ho han assolit amb peus de fang...són molt amunt però amb una simple desfalcada la clatellada és d' antologia.
Personalment, tot i militar a ERC no els puc ni veure als sociates, i no sóc pas sol amb aquesta percepció de negar-me a entendrem amb el més ranci jacobinisme ecspanyol. Tinc moltes ganes d' arraconar-los a aquelles institucions on a les urnes hagin assolit una majoria absolutista. A la resta negar-los el pa i la sal...pas previ a desballestar-los. Començant pels estiuejants pel canvi.
Salut i independència,
Cesc.

Anònim ha dit...

Mira si n'es de debil en Montilla, benvolgut Cesc, que és incapaç de cessar a un delegat del govern a Tarragona i només se li acudeix dir-li que si no está content, que dimiteixi. Quí nomena els delegats del govern?. Ja ho veus, ni pot cessar un delegat del govern ni pot fer res sense permis de Madrid, digui el que digui el "lliberal" Zaragoza.

Nahmànides ha dit...

Com bé dieu, em penso que ells mateixos veuen que aquesta posició de força té un punt de fictici, perquè no depenen només d'ells i em sembla que la percepció d'ofec que es palpa en la societat per tanta acumulació de poder se'ls acabarà girant en contra. Per exemple, crec que quan canviïn les coses a ERC (si guanya Rcat o bé si el 2010 hi ha patacada forta d'ERC), al final acabaran arrossegats per ERC, de la mateixa manera que va ser ERC qui els va situar en safata en aquesta posició.

Segurament d'aquí ve la debilitat de Montilla envers ERC, com diu en Josep. Tot aquest entramat s'aguanta per un fil i el dia que es trenqui les conseqüències poden ser imprevisibles. Suposo que també per això aprofiten, mentrestant, per arrambar amb tot el que poden, que total són quatre dies...

Anònim ha dit...

Benvolgut Josep,
En Montichet és la viva imatge del psoe a Catalunya...s' alça ben dret conscient que trepitja fang. El psoe l' acusa de cretí per ser la primera vegada que un presidente o primer ministre(encara són/som sota règim monàrquic) no revalida confiança sota majoria absolutista.
A Catalunya no el tracta d' honorable ni la seva dona que el supera descaradament en ingressos.
Què en vols fer de tant poca-pena d' al.lòcton? Jo no en faria ni un màrtir. Va arribar com un desgraciat, que marxi com el que és un perdedor.
L' Abel i la de Madre que li carretegin el bagatge. Trista figura en Montichet, gos que mossega la mà que l' alimenta...la mà no és la meva, és la de l' embustero.
Benvolgut Josep, si pujo a l' empordà t' ho faré saber, escoltarem en Sisa.
Som com Cal.
Cesc.

Anònim ha dit...

Quin pont!
Sort que hi ha gent com cal!
Cesc.

Unknown ha dit...

A tu cesc , que estas gelos.

Et donare, i sense que serveixi de precedent.

tu creus que soc un perdedor/a?

el perdedor es el que insulta, el que no escolta, i te el cervell curcat com tu, la meva intencio sempre es parlar amb gent adulta, i no am marreks com tu, au que ja tens el minut de gloria que buscabas, i ara vas i lo cascas.

Si no interving mes en aquest bloc es per bretols com tu, que no tenen ni puta idea del principi basic per un camvi de ideas, i no es altre que el respecte.

apa ara ves a la play, que wet criden

Anònim ha dit...

Abel, passat-t'ho bé i que et moqui l' àvia.
A nosaltres sempre ens han anat bé sociates com tu que sortiu, de tant en tant a fer un vol. No us penseu per res del món que sou pas més del que volem que us penseu que podeu ser. Els sociates sou una merda penjada d' un pal...enfilats fins que tibem del cordó.
Salut des d' ERC, caureu de tant amunt com us tinguem enfilats.
Gent contenta i enganyada com tu és la que més m' agrada de fer caure.
Que us bombin.
Salut i independència,
cesc.

Unknown ha dit...

ERC? ETS UN IGNORANT CESC ESTEU GOBERNAN AMB NOSALTRES, MIRA QUE ARRIBES A SER RUC, NO HE VIST IGNORANT MES PATETIC QUE TU, FRANÇESC, OI?, NO SE COM NO ET CAMVIIAS EL NOM QUE PORTABA FRANCO, ES IMPRESIONANT.

TORNO A REPETIR, NO TENS NIVELL PER PORTAR UN INTERCAMVI D´IDEES SENSE INSULTAR, SI SOC SOCIALISTA A MES, AMB MES CLASSE QUE TU, PER CERT, DE QUIN ERC ETS, PUIGCERCOS?, JEJEJE, O DEL ALTRE BANDOL, SOU PATETICS, PROJECTES FRANCISCO, PROJECTES CLARS.
I DESPRES A MAMAR DEL EXIT DEL PSC, NO M´ARRIBES NI A LA SOLA NEN.
MERDAS COM TU LES TREPITJO CADA DIA PASSEJANT EL GOS.

I A TU QUE ET MOQUI EN CAROD, JEJEJEJEJEEJEJE QUINA PENA, PREGUNTAT PERQUE NINGU DIU LA PARAULA INDEPENDENCIA AMB VEU ALTA, SOU PATETICS. US QUEDA MOLT PER TENIR ELS COLLONS D´IBARRETJE

Anònim ha dit...

Aqui ningú no parla de lo que realment li importa al país, que es... perque el barça porta 360 minuts sense fer un gol?

marc

Anònim ha dit...

Benvolgut Cesc,

En les converses que hem tingut, has pogut entendre que el pscPSOE és el partit que més detesto, d'aquí el meu allunyament d'ERC, per haver-los fet la respiració assistida per dues vegades quant ja estaban morts.

Donç bé, aquí tens aquest/a tal abel, que és un viu exemple de la fatxenderia del pscPSOE que els fa tant detestables.

Salut!.

Anònim ha dit...

Benvolgut Josep,
Ja va bé que es destapin. Són uns mestres del parlar molt i no dir res.
El més important és que han demostrat la seva nul.litat com a gestors...i que són una calamitat per la construcció nacional.
El sobiranisme però puja, i tots els seus intents per provincianitzar la Nació se'ls girarà en contra...a no tardar.
era necessari que quedés demostrat amb fets més que amb paraules.
Salut i independència,
Cesc.

Anònim ha dit...

Per cert.
Hi ha un ministre sociata, que com la machacona i en Roldán també ha falsificat el currículum. Diuen que dimitirà abans de Sant Pere.
Els sociates són així.
Embusteros de mena.
Salut i independència,
Cesc.

espiadimonis ha dit...

És psicològicament interessant veure com hi ha gent que va perdent progressivament els papers. Dels apriorismes ideològics sense solta ni volta passen a la cridòria (que és com he interpretat les majúscules), al tu quoque, i a l'insult... Francament revelador de la qualitat humana...

Cesc. ha dit...

Prova

Anònim ha dit...

cheapest viagra in uk viagra sample cheapest uk supplier viagra viagra england no prescription viagra cheapest uk supplier viagra viagra facts viagra without a prescription viagra australia buy viagra without prescription viagra jelly legal viagra how does viagra work viagra and alcohol

Anònim ha dit...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!